Ik ben gespecialiseerd in vaak grootschalige, multimediale projecten in het publieke domein voor een breed publiek. Dit betekent in de praktijk dat ik een idee/concept vanaf de eerste schuchtere potloodstreep tot en met de laatste spijker uitvoer. En alles wat daartussen zit.
Kees Bolten

+31 6 2013 4503

kees[at]bolten.nl
Project: 

Tand des Tijds

Beeld van een gouden zonnewijzer met brokken verweerd metselwerk in de wijk Kersenboogerd, Hoorn.

Nieuwbouwwijken hangen als fremdkörper aan oude stadskernen vast. Door de tijd ontstaat een organische relatie met het historisch centrum. Zo kan de wijk Kersenboogerd overal in Nederland gebouwd zijn. Wat betreft stedebouwkundige opzet en architectuur heeft het nml. weinig van doen met de historie en het karakter van het oude Hoorn. Het element 'tijd' ontbreekt.

Een groep werkers, gadegeslagen door bewoners van de Kersenboogerd, plaatst in het hart van het eiland een gouden naald. Een naald waarmee de zon haar verhaal schrijft op een schaal gesleten steenklompen, uitgestrooid rond dat eiland. Een verhaal over de mens en zijn verwoede pogen de levenscyclus naar zijn hand te zetten.

Colofon

Opdrachtgever Gemeente Hoorn
Ontwerp/uitvoering Piet Termaat
  Kees Bolten
Transport Rijkswaterstaat
  Imtin IJmuiden
  Buko Beverwijk
  Wonder Bergen
  Winder Limmen
Staalwerk/montage Flevo Staalbouw Hoorn
Fundering Aannemerij Tap HoornIk ben gespecialiseerd in vaak grootschalige, multimediale projecten in het publieke domein voor een breed publiek. Dit betekent in de praktijk dat ik een idee/concept vanaf de eerste schuchtere potloodstreep tot en met de laatste spijker uitvoer. En alles wat daartussen zit!!!!!
Kees Bolten

+31 6 2013 4503
kees[at]bolten.nl