Ik ben gespecialiseerd in vaak grootschalige, multimediale projecten in het publieke domein voor een breed publiek. Dit betekent in de praktijk dat ik een idee/concept vanaf de eerste schuchtere potloodstreep tot en met de laatste spijker uitvoer. En alles wat daartussen zit.
Kees Bolten

+31 6 2013 4503

kees[at]bolten.nl
Project: 

PEESHOW

een cirkel van 30 bouwtoiletten als 1-persoons cabines waar het coronaveilig toeven is voor 30 bezoekers met vrij zicht op de speelvloer

HAL 25, de broedplaats van Alkmaar, wil vanwege de coronacrisis een ontwerp/idee voor een low-budget kunstpaviljoen. Een nomadisch paviljoen dat ruimte biedt aan een groep toeschouwers en spelers/makers/muzikanten om hun kunsten te tonen. Dit alles volgens de nu geldende RIVM-regels.

 

Mijn ontwerp kenmerkt zich door een cirkel van 30 bouwtoiletten als 1-persoons cabines waar het veilig toeven is voor 30 bezoekers met vrij zicht op de binnenruimte. 

Deze ruimte bestaat uit een ronddraaiend speelvloer met rondom belichting/geluid.

Een unieke speelplek voor spelers/makers/muzikanten.

 

De binnenzijde van alle 30 cabines wordt in de loop van de tijd door de volgende kunstenaars vorm gegeven: 01: Sebastiaan Bruin 02: Circus Andersom 03: Katja van der Linden 04: Mike Blommenstein 05: Mirre Ebbers 06: Davy Akkerman 07: Bart Jan Oosting 08: Talitha Schiffer 09: Toine Klaassen 10: Ferry Jong 11: Eefje Verdonk 12: Michiel Bakkum 13: Gerben Hermanus 14: Jan Mors 15: Lonneke van Heugten 16: Barry Timmer 17: Sjoerd Kaandorp 18: Lisa Goosens 19: Rosina Loocks 20: Woody Riz 21: Kees Verdonk 22: Mirjam Oosterbaan 23: Arryn Ward 24: Gerbrand Dros 25: Bastiaan Velu 26: Leon Kemp 27: Judith Koning 28: Steven Hoes 29: Skye van Vught 30: Ginger Verhagen

 

De opening was 27 november 2020 met de première van HALLYWOOD25 LIVE.

 

Colofon

Productie: UNIT1, nomadisch kunstcentrum, unit1.nl

Locatie: HAL 25, culturele broedplaats, hal25.nl  

Ontwerp/uitvoering: Kees Bolten, entrepreneur, keesbolten.nl

Programmering: Tamara Roos, artistiek leider HAL25, tamara@hal25.nl

Beeldmateriaal: Hans Belleman en André van Rijswijck

Inspiratiebron: Theatergroep De Warme Winkel, dewarmewinkel.nl

Bouwers: Kaasfabriek, Gerbrand Dros, Steven Hoes, Kees Verdonk, John Valkering, Woody Kilibarda, Ruud van Kuipers

Draaivloer: Firma Traktor/Luc Brinkhoff, firmatraktor.com

Toiletten: ECO toilet - evenementen toiletverhuur, ecotoilet.nl

Interieurs cabines - curator Gerben Hermanus

Financiering: Gemeente Alkmaar Stimuleringsfonds, KBCfonds




Ik ben gespecialiseerd in vaak grootschalige, multimediale projecten in het publieke domein voor een breed publiek. Dit betekent in de praktijk dat ik een idee/concept vanaf de eerste schuchtere potloodstreep tot en met de laatste spijker uitvoer. En alles wat daartussen zit!!!!!
Kees Bolten

+31 6 2013 4503
kees[at]bolten.nl